Присила Пресли оспорва попечителството на имуществото на покойната си дъщеря

01-02-2023

Присила Пресли оспорва контрола на имуществото на покойната си дъщеря, предават различни задокеански издания. През миналата седмица тя е подала иск във Върховния съд на Лос Анджелис срещу валидността на поправка от 2016 г. за живия тръст на Лиза Мари Пресли, с която нейната майка и бивш бизнес мениджър се отстраняват като попечители. Те се заменят от двете най-големи деца на певицата, Райли Киоу и Бенджамин Киоу, в случай че тя почине или стане недееспособна. 

Бенджамин Киоу издъхна през 2020 г.

Живият тръст е форма на планиране на имуществото, позволяваща на човек да контролира приживе активите си, които се разпределят след смъртта му. Той изпълнява функцията на завещание, ако не е оставено отделно такова, какъвто изглежда е случаят с единствената дъщеря на Краля на рокендрола.

Лиза почина в калифорнийска болница на 54-годишна възраст на 12 януари, след като парамедици се отзоваваха на обаждане на телефон 911, в което се съобщава за жена със сърдечен арест. Следователят на окръг Лос Анджелис, който провежда разследване, все още не е посочил официалната причината за нейната кончина, нищо че от нейното погребение в семейния дом - Грейсленд, измина вече повече от седмица.

В съдебния иск на Присила се казва, че има няколко проблема, които поставят под съмнение автентичността на поправката за живия тръст, като един от тях е, че тя не е била уведомена за нея, както се изисква. Някогашната съпруга на музикалната легенда Елвис твърди още, че името ѝ е изписано погрешно в документ, за който се предполага, че е подписан от дъщеря ѝ, само че с нетипишен за нея подпис. Тя посочва също липсата на свидетел или нотариална заверка.

 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net