Шер съди вдовицата на Сони Боно за 1 млн.долара

15-10-2021

Шер заведе дело срещу Мери Боно, вдовицата на бившият ѝ съпруг и дуетен партньор Сони Боно, за правата върху песните на двамата, включително за хитове като 'I Got You Babe' и 'The Beat Goes On', съобщи 'Rolling Stone'.

Делото е за 1 млн. долара, неизплатени отчисления за песните им, и е депозирано в сряда в окръжния съд в Лос Анджелис. Шер твърди, че наследниците на Боно са престанали да плащат нейните хонорари за музиката на Sonny & Cher, въпреки че според споразумението за развод на двамата музиканти от 1978 г., певицата има право на 50% дял от техния каталог.

Шер, чрез нейния 'Veritas Trust', и наследниците на Боно, чрез 'Bono Collection Trust', са били в партньорство по отношение на песните на дуета и издателските права в продължение на десетилетията след смъртта на Сони Боно, който загина при ски инцидент през 1998 г. Това се променило през последните години.

Mери Боно се е опитала да използва 'изцяло неприложима законова разпоредба за прекратяване на Закона за авторското право от 1976 г.', с която да отнеме 50% дял на Шер от каталога. 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net