Линда Еванджелиста съди козметичната компания, която я обезобразила

24-09-2021

Модната икона от 90-те години на миналия век Линда Еванджелиста заведе съдебен иск за 50 милиона щатски долара срещу козметична компания.

Еванджелиста съобщи, че е била „брутално обезобразена“ заради рядък страничен ефект след козметична процедура, на която се е подложила преди пет години.

С това тя обясни в социалната мрежа Instagram отсъствието си от светлините на прожекторите. 56-годишният супермодел обвини обезобразяваща процедура за своя отшелнически живот. В изявлението си тя споделя, че е била „трайно деформирана“след процедура за намаляване на мазнините.

Линда Еванджелиста казва, че се е подложила на CoolSculpting процедура, за да „намали“ мастните си клетки, но вместо това процедурата е „увеличила“ мастните ѝ клетки, опасност за която тя настоява, че не е била предупредена, затова сега ще търси правата си в съда.

Моделът е развила парадоксална мастна хиперплазия – рядък, неотчитан досега неблагоприятен ефект от криолиполизата, който е докладван при 0,0051% от 1,5 милиона процедури CoolSculpting, извършени по целия свят. При това състояние третираната област става по-голяма вместо по-малка в седмиците след процедурата. Тя може да остави „безболезнена, видимо увеличена, твърда, добре очертана маса“ под кожата.

„Днес направих голяма крачка към поправяне на една грешка, на която съм жертва и пазех в тайна повече от пет години. За моите последователи, които се чудеха защо не работя, докато кариерата на моите връстници процъфтява, причината е, че бях брутално обезобразена от CoolSculpting процедурата на Zeltiq...

„Процедурата направи обратното на обещаното. Тя увеличи, а не намали мастните ми клетки и ме остави трайно деформирана дори след две болезнени, неуспешни коригиращи операции. Останах си, както го описаха медиите, „неузнаваема“.

Според модела тя не е била коректно предупредена за потенциалните странични ефекти, свързани с процедурата. Тя пише още: „Развих парадоксална мастна хиперплазия или ПМХ, риск, за който не бях информирана преди процедурите ...

ПМХ не само унищожи поминъка ми, това състояние ме изпрати в цикъл на дълбока депресия, дълбока тъга и предизвика в мен най-дълбоките чувства на отвращение към себе си.
В процеса се превърнах в отшелник ...

Това съдебно дело за мен е крачка напред, за да се отърва от срама си, и излизам публично с моята история. Толкова съм уморена да живея по този начин. Бих искала да изляза през вратата си с високо вдигната глава, въпреки че вече не приличам на себе си“.

Постът на Линда Еванджелиста предизвика вълна от съчувствие сред почитателите и приятелите ѝ в модната индустрия. 

Креативният директор на Moschino Джереми Скот написа: „Ти си и винаги ще бъдеш супермодел, а сега добавяш и супер модел за подражание заради куража да напишеш всичко това. Обичам те“.

Колегата ѝ Синди Крауфорд написа: „Линда, твоята сила и истинска същност са завинаги разпознаваеми и емблематични. Браво!“.

Хелена Кристенсен сподели трогателен коментар за старата си приятелка: „Изисква се огромна сила и смелост, за да напишеш всичко това. Искрено мога да кажа, че се разплаках, четейки това ...Не само защото знаех в сърцето си, че по някакъв начин тихо преживяваш нещо дълбоко лично и тревожно, но и защото си помислих за всички белези, които животът оставя върху всички нас, независимо дали физически или емоционални, и колко дълго страдаме най-вече в тишина и сами. Толкова е важно и красиво, когато някой излезе от сянката и е брутално честен и истински. Благодаря ти, че си красива отвътре и отвън“.

Наоми Кембъл, която беше на върха на славата си по едно и също време с Линда написа: „Елос, аплодирам те за куража и силата ти да споделиш своя опит и да не си вече негов заложник... Знаеш, че те обичам... Ние те обичаме и сме тук за теб, винаги до теб... Не мога да си представя емоционалната болка, през която си преминала през последните 5 години, сега си свободна от нея. Помни коя си и какво постигна и твоето влияние върху живота на хората, които си докоснала и продължаваш да оказваш това влияние до ден днешен, споделяйки историята си. Гордея се с теб и те подкрепям във всяка твоя стъпка“.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net