Джордж Клуни потвърди: Раздадох $14 млн. в кеш на приятелите си

20-11-2020

Холивудската суперзвезда Джордж Клуни разказа, че веднъж раздал общо 14 милиона долара на приятелите си, като всеки от тях получил 1 милион в брой.

Това сподели той в интервю за списание 'GQ', след като изданието го обяви за „Икона на годината“. За този случай се носят слухове из Холивуд от години, но до момента Клуни никога не го е потвърждавал.

Пред списанието Клуни разказва, че това се случило около снимките на „Гравитация“ със Сандра Бълок. По това време имало съмнения дали филмът ще изкара достатъчно пари след премиерата си и актьорът приел да получи процент от печалбите като заплата, вместо хонорар.

„Гравитация“ става хит и за Клуни отиват няколко милиона долара от печалбата. По това време той все още не е семеен и няма деца… и решава да раздаде парите на 14-те си най-близки приятели.

„Помислих си, че без тях нямаше как да се занимавам с всичко това. Ние сме изключително близки, ако ме удари автобус, те всички ще бъдат в завещанието ми… и си казах „ама защо да чакам да ме удари автобус?“, разказва Клуни.

Актьорът се качил на стар микробус, с който отишъл в склад в Лос Анджелис, за да натовари парите в брой, след което събрал приятелите си.

„Просто се обръщах към някой от тях и изреждах какво е направил за мен през годините. И как мога да се отплатя? Ами с един милион долара, например“, казва още Клуни.

Необичайната история затвърждава образа на известния актьор, който е добре познат с благотворителната си дейност и даряването на огромни суми пари за различни каузи през годините.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net