Морган Фрийман разбулва тайните около прочутите бягства от затвори

13-10-2020

Актьорът Морган Фрийман ще влезе в ролята на разказвач на нова документална поредица за прочути бягства от затвори, съобщава сайтът „Дедлайн“.

Едва ли има почитател на киното, който да не помни персонажа на Фрийман в 'Изкуплението Шоушенк'. Във филма на режисьора Франк Дарабонт популярният актьор се превъплъщава в образа Елис Бойд 'Ред' Рединг - затворник, занимаващ се с контрабанда дейност. Ред се сприятелява с главния герой Анди (в ролята Тим Робинс) и става свидетел на едно от най-забележителните бягства в киното.

Десетилетия по-късно Морган Фрийман ще предостави гласа си за подобен проект, разказващ за най-впечатляващите действителни бягства от затвори.

Първият сезон на документалната поредица на History Channel, озаглавена 'Големите бягства с Морган Фрийман', ще включва шест едночасови епизода.

'Като актьор съм влизал в съзнанието на затворниците. Сега с нетърпение очаквам да вляза в най-известните затвори в света, като Алкатраз, Синг Синг, остров Рикърс и Лийвънуърт', се посочва в изявлението, направено от 83-годишния носител на 'Оскар'.

'Зрителите ще се чувстват така, сякаш самите те са бегълците, докато ги превеждам през виртуален свят и през най-големите бягства в историята', допълва Фрийман.

От History Channel отбелязват, че ще заложат на 'драматично пресъздаване' и 'авангардни визуални ефекти', с чиято помощ да съчетаят всеки един момент от бягството - от съставянето на плана до неговото изпълнение.

'За нас партньорството с Морган Фрийман и продуцентския му екип е изключителна чест', отбелязват на свой ред от телевизионния канал, без да разкриват кога ще стартира поредицата.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net