Кейт Уинслет влиза във филм за Ружа Игнатова

12-10-2020

Носителката на 'Оскар' Кейт Уинслет ще играе във филм за българката Ружа Игнатова, която стои зад измамата с криптовалута „OneCoin“.

Работното заглавие на проекта, зад който застава киностудиото 'Метро Голдуин Майер', е 'Fake!' (Фалшив!).

Сюжетът се базира на истински случай по разказа на една от жертвите на престъпна схема с криптовалута, т. нар. „Схема Понци“. Това е Джен Макадам, която заедно с помощта на Дъглас Томсън описва участието си в схемата, който ще бъде и изпълнителен продуцент на филма. В образа на Макадам ще влезе актрисата Кейт Уинслет.

Сценарист и режисьор на „Fake!“ е Скот З. Бърнс, познат с работата си по филма „Заразяване“. Той влиза и в продуцентския екип на филма, заедно с Дженифър Тод и Уинслет.

„OneCoin“ е описвана като „една от най-големите измами в историята“, като се смята, че в световен мащаб е спечелила 4 млрд. долара. Зад схемата стоят офшорните компаниите „Onecoin Ltd.“ и „Network Ltd“, и двете основани от Игнатова в партньорство със Себастиан

Грийнуд. Игнатова се издирва и е в неизвестност от 2017 г., а  Грийнуд е задържан през 2018 г. Константин Игнатов, брат на Ружа, се признава за виновен по обвиненията за пране на пари и измама, след като е арестуван през март 2019 г.

Терминът „Схема на Понци“ се използва за обозначаване на всяка незаконна финансова операция, която обещава високи печалби на потенциални инвеститори. На старите инвеститори се плаща с парите, които идват от новите. Наречена е на Чарлс Понци, американец от италиански произход, който през 20-те години на XX век създава незаконен бизнес модел, чрез който краде от своите инвеститори.

Джен Макадам, семейството и приятелите й губят близо 300 хил. долара в „Схемата Понци“.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net