Стефан Данаилов надвива рака

02-01-2014

Стефан Данаилов е бил диагностициран с лимфом в ранен стадии пред три месеца. В момента актьорът преминава през активно лечение, което вече дава отлични резултати. Лекарите смятат процесът за овладян.

Тези новини разкрива пред в. „24 часа” изключително достоверен източник.

„Диагнозата е лимфом, но не знаем какъв. (Предполага се, че е нехочкинов лимфом - б.р.). Поставена е в Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София, която се намира в същата сграда, в която се помещава и Специализирана болница за активно лечение по онкология. Прогнозите са добри. Този тип злокачествени образувания са сред най-лечимите. Данаилов категорично е решил да се лекува в чужбина, съобщили запознати с лечението.”

Когато чул диагнозата преди три месеца, Данаилов бил на преглед заради друг проблем. За щастие лекарите са хванали заболяването в много начален стадии. По препоръка на лекарите големият актьор веднага се подложил на химиотерапия, която вече дава отлични резултати

Преди три месеца лекарското заключение сломило волята на Ламбо и той изпаднал в депресия, разкрива източникът. Още по-тежко понесла новината съпругата му Мария, която от години има сериозни здравословни проблеми.

Когато започнала интензивната химиотерапия, актьорът се уплашил, че косата му ще започне да пада, а все още имал активни ангажименти в тв сериала „Фамилията”. Но тези процедури не му се отразили така, а актьорът Данаилов намерил сили да се пребори с неразположенията, предизвикани от терапията.

„Чувстваше се смазан. Та това са отрови, които ти се вливат в тялото, колкото и после да се оказват лечебни…Но той се държеше. Продължаваше да работи, да снима. Не се предаде. Фактът, че е на възраст, в случая е от значение - раковите клетки се размножават по-бавно. Не даде знак, че преживява такова страдание. А може би и работата го крепеше', разказала негова близка сътрудничка.

Изминалата година била тежка за любимия български актьор. Той тежко понесъл загубата на колегите си Тодор Колев, Чочо Попйорданов, Рангел Вълчанов. А в личен план разкритията на Ирен Кривошиева и появата на сина му Владимир в публичното пространство го разстроили много.

Сега Стефан Данаилов разчита на помощ от френски светила в медицината. Биопсиите показват, че се повлиява от лечението у нас, но той е решил да замине за Париж. Вероятно ще отпътува в средата на месеца.

Ламбо е прекарал празниците в семейно обкръжение.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net