Още една жена обвини Полански в изнасилване

04-10-2017


Още една жена излезе с обвинение, че е била изнасилена от известния режисьор Роман Полански, когато е била малолетна.

61-годишната бивша германска актриса Ренате Лангер твърди, че Полански я е изнасилил, когато е била на 15 години. Според Лангер, това се е случило през 1972 г., когато тя, със съгласието на родителите си, посетила къщата на режисьора в Швейцария, който искал да я покани да се снима в един от филмите му.

Според Лангер, месец по-късно Полански й се извинил и я поканил да играе във филма, заснет в Рим. Там, според твърденията на жената, режисьорът я изнасилил втори път. Това се случило в къщата, в която тя се била настанила, пише БГНЕС, цитирайки в. „Ню Йорк Таймс“.

Лангер е четвъртата жена, която обвинява Полански в сексуално насилие. Според бившата актриса, тя разказва за случилото се едва сега, тъй като не искала родителите й да узнаят за това. Наскоро те починали.

Жертавата се е обърнала към швейцарската полиция, където сега проучват възможността за започване на наказателно дело. В Швейцария няма закон за изтичането на срока на давност, ако случаят е изнасилване на малолетни, пише вестникът.

84-годишният Полански е в списъка на лицата, издирвани от Интерпол от 1977 г., когато съд в САЩ го призна за виновен за прелъстяване на Саманта Геймър, която в момента на престъплението е била на 13 години. Режисьорът сключи споразумение със следствието и беше 42 дни в затвора. След това бе освободен, но съдията впоследствие прикани прокуратурата да поиска Полански да бъде осъден на 50 години затвор. След това режисьорът избягал в Европа. През септември 2009 г. Полански, който има полско и френско гражданство, беше задържан в швейцарския град Цюрих по искане на американските власти. След десет месеца домашен арест режисьорът беше освободен под гаранция от 4,5 млн. долара, а година по-късно Министерството на правосъдието на Швейцария реши да откаже исканата от САЩ екстрадиция за Полански и окончателно да го освободи. През януари 2015 г. САЩ изпратиха искане за екстрадиране на режисьора в Полша, но окръжният съд в Краков също отказа. В постановлението се посочва, че Полански вече е изтърпял наложеният му срок, договорен в сделката с американското правосъдие.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net