Светът си спомня принцеса Даяна 20 години след смъртта й

31-08-2017


Светът отдава почит пред „Принцесата на народа“ Даяна, която загуби живота си трагично преди 20 години. Бившата съпруга на принц Чарлз остана в сърцата на милиони хора, заради безчетните си благотворителни инициативи, земното си отношение към всеки, с който я срещаха ангажиментите й, заради грижовното майчинско чувство, което проявяваше не само към синовете си Уилям и Хари. На Лейди Ди и нейната харизма се приписва дори укрепването на авторитета на кралската институция през 80-те години.

Преди две десетилетия преждевременната смърт на Даяна шокира света. Животът на принцесата, която от срамежлива тийнейджърка с аристократично потекло се превръща в най-известната жена на планетата, и нейната трагична гибел на 36 години все още пленява мнозина не само в родната й Великобритания, но и по света.

„Тя беше лъч светлина в един сив свят“, каза за нея 35-годишният Уилям – по-големият и син и втори наследник на британския престол в нов документален филм по повод годишнината.

Две десетилетия по-късно синовете й едва сега намират сили публично да проговорят за нейната смърт. Даяна умира при автомобилна катастрофа в Париж в ранните часове на 31 август, 1997 г. заедно със своя приятел – богатият египетски филмов продуцент Доди ал Файед и употребилият алкохол каращ с превишена скорост шофьор Хенри Пол, който се е опитвал да я отърве от преследващите я папараци.

Даяна се омъжва за наследника на трона принц Чарлс през 1981 г., но техният брак се сгромолясва под напрежението на обществения дълг и собствената им несъвместимост. Бляскавата звезда на монархията, превърнала се в модна икона, филантроп и всеобща любимка, се оказа извън кралското семейство през 1996 г. след развода си, който не искаше, но направи необратим с даденото от нея безпрецедентно телевизионно интервю.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net