Козметичната компания на Джесика Алба беше осъдена от потребители

09-06-2017

Компанията на Джесика Алба беше осъдена, заради това че е подвела клиентите си за съдържанието на продуктите, които произвежда.

The Honest Company, която смята за свое предимство честността към потребителите, е влагала в продуктите си за кожа Sodium Coco Sulfate, което обаче на практика се един и същ химикал като Sodium Lauryl Sulfate за който по-рано изрично били отрекли да използват.

Проблемът със Sodium Lauryl Sulfate, е че причинява обриви. Химикалът се съдържа в сапуни и други препарати за почистване на компанията.

Сега компанията на актрисата Джесика Алба, трябва да плати 1,55 млн. долара на излъганите, които са се включили е колективния иска, предявен пред съда. В резултат на разкритието клиентите, закупили си тези продукти ще получат парите си обратно или ще могат да ги заменят с друг продукт, пише Daily Mail.

Говорителите на компанията упорито отричат да са лъгали за съдържанието на продуктите си, но признават, че тя ще плати наложеното от съда, за да няма излишен скандал и да не накърни допълнително имиджа си.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net