Почина рок звездата Грег Олмън

28-05-2017

На 69-годишна възраст почина звездата на стила южен рок Грег Олмън, съобщи официалният му сайт.

Списание Ролинг стоун бе включило Олмън в своя списък на 100-те на велики музиканти на всички времена.

С дълбока скръб съобщаваме, че Грег Олмън, един от основателите на групата The Allman Brothers Band почина в дома си в щата Джорджия, казва се в съобщение. В него не се посочва възможната причина за смъртта на талантливия певец, китарист и композитор, но се припомня, че последните години той се бореше с много здравословни проблеми, пише БГНЕС.

Пред 1999 година му бе открит хепатит С, а на следващата година му бе извършено присаждане на черен дроб. Заради здравословните проблемите неведнаж му се налагаше да отменя концерти.

Роден през 1947 година в Нашвил щата Тенеси, той основа на 21 години с по-големия си брат Дуейн групата The Allman Brothers Band. Освен китарист, автор на песни и композитор, той свиреше и на клавишни. Брат му загина трагично през 1971 година при катастрофа с мотоциклета си, но групата продължи съществуването си. С променен състав тя изнасяше концерти до 2104 година.

The Allman Brothers Band използваха елементи на блуз, хард-рок и кънтри. Групата е смятана за създател на т.нар. южен рок особен поджанр, чийто източник е музиката, популярна в южните щати на страната. Тя има 11 студийни албума, много от които са признати за класика в рока. През 1995-та тя бе включена в Залата на славата на рокендрола. Грег Олмън изнасяше и самостоятелни концерти, той издаде 7 плочи, последната от която излезе в началото на тази година.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net