Деми Ловато ще бъде наградена за дейността си относно психичното здраве

04-03-2017

Певицата Деми Ловато ще получи Награда за смелостта в изкуството за подобряване на осведомеността за проблемите на психичното здраве и премахване на стигматизирането на психическите болести.

Отличието ще й бъде връчено по време на гала вечеря на 22 март, организирана от Института по неврология и бихейвиоризъм на Джейн и Тери Семел в Калифорнийския университет, съобщи БГНЕС.

Ловато беше диагностицирана с биполярно разстройство в тийнейджърските си години, когато още беше актриса на върха в „Дисни“. Преди да бъде отведена в рехабилитационен център през 2010 година тя развива и хранително разстройство, злоупотреба с наркотични вещества и склонност към себенараняване. Тя обаче никога е крила проблемите си от общността и медиите и дори издаде вдъхновяваща книга с цитати „Да останеш силен: 365 дни в годината“.

Миналата година тя бе част от Националната демократическа конференция във Филаделфия, където заяви, че е живото доказателство за това, че всеки може да води нормален и пълноправен начин на живот дори и с психическо заболяване.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net