Харисън Форд едва не заби самолет в пътнически авиолайнер

16-02-2017

Самолетът на известния холивудски актьор Харисън Форд едва не се е забил в пътнически самолет по време на заход за кацане в Калифорния, съобщи телевизия NBC.

Инцидентът е станал в понеделник. Ръководителите на полети са казали на Форд да приземи самолета на пистата на летище Джон Уейн в Ориндж Каунти, но актьорът погрешно го насочил към пътеката за рулиране. Неговият самолет прелетял над пътнически самолет на American Airlines, на борда на който по това време е имало 110 пътници и шестчленен екипаж.

Представители на Американската федерална авиационна администрация (FAA) заявиха, че актьорът е получил подходящите инструкции. Засега няма коментари от представители на Форд.

FAA разследва инцидента, след което Форд може да загуби лиценза си за летене.

Това не е първият инцидент със самолет, управляван от Харисън Форд. През март 2015 г. пилотиран от актьора лек самолет – колекционерски Ryan PT-22 Recruit от Втората световна война, се разби на голф игрище в близост до летището Санта Моника, Калифорния. Малко преди катастрофата Форд съобщи за отказ на двигателя. След инцидента актьорът беше приет в болница с наранявания на главата.

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net