Необикновената първа дама навършва 53 години

17-01-2017

Когато преди 8 г. Мишел Обама влезе в Белия дом обяви, че ще бъде “главнокомандваща майка”, но се превърна в най-популярната жена в САЩ.

Рейтингът й често съперничеше на този на съпруга й Барак Обама, пише БНТ. Американците я заобичаха заради харизмата й, защото винаги говори със сърцето си и защото се интересува от ежедневието им.

Мишел Обама, която днес празнува 53-и рожден ден, стана пламенна защитничка на здравословния живот. Тя направи това, което никоя първа дама преди нея не би дръзнала да стори - създаде био градинка на моравата в Белия дом. Поде кампанията “Да се пораздвижим”, с която обиколи страната и успя да промени менюто в много училища.

Мишел Обама не се притесняваше да върти обръч пред камерите или да прави лицеви опори. Тя разруши много стереотипи и премахна много предразсъдъци.

„След толкова много битки, триумфи и моменти на изпитания, аз лично видях, че да си президент не те променя като човек, а разкрива кой си”, казва тя.

Твърдението важи и за първата дама. За 8 г. Мишел Обама показа, че притежава огромна вътрешна сила, сърдечност и чувство за хумор.

Мишел Обама е от скромно семейство от Чикаго, но с дипломи от “Принстън“ и “Харвард”. Преди да последва съпруга си Барак Обама в Белия дом, е работила като юрист. В тихата позиция на съпруга на президента тя никога не остана незабелязана. Посрещаше гостите с широка усмивка, раздаваше прегръдки, пееше и се забавляваше.

Мишел премахна и модните клишета за първите дами, наложи свой стил в облеклото и с годините стана модна икона.

След броени дни, когато вече няма да е първа дама, Мишел ще се отдаде на заслужена почивка. През следвашите две години тя и семейството ще останат във Вашингтон, докато дъщеря им Саша завърши гимназия. Госпожа Обама планира да продължи със своите социални каузи и в бъдеще.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net