Осъдиха френско списание заради лични снимки на президента Оланд

06-07-2016

Френски съд призна за виновно сп. „Воаси“ заради намеса в личния живот, след като е публикувало неразрешени снимки на френския президент и приятелката му.

61-годишния Франсоа Оланд и 44-годишната, актриса Жули Гайе бяха снимани на терасата на Елисейския дворец през 2014-та година. „Франсоа Оланд и Жули Гайе в Елисейския дворец! От началото на връзката им не бяхме ги виждали заедно“, пишеше в броя от 21 ноември 2014 г. на 'Воаси', припомня БТА.

Съдът в Нантер в района на Париж реши, че директорът на 'Воаси' Ролф Хайнц трябва да плати 1500 евро глоба и едно евро символично обезщетение на Гайе. Освен това съдебното решение ще трябва да бъде публикувано на корицата на списанието.

През 2014 г. актрисата спечели второ дело срещу сп. 'Клоузър'. Наказателният съд в Нантер постанови, че снимка на Гайе в автомобила й, публикувана от списанието, нарушава правото й на личен живот и присъди условни глоби на ръководството на списанието и фотографа. Глобата за ръководството на списанието бе 3000 евро, а за фотографа Лоран Вие - 1000 евро.

Снимката беше публикувана на 17 януари, седмица след като списанието разкри връзката между президента и актрисата.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net