Голямата дъщеря на Обама завърши гимназия

11-06-2016


Дъщерята на американския президент Барак Обама - 18-годишната Малия, получи диплом за завършено средно образование. Тя се дипломира в елитната частна гимназия „Сидуел френдс“ в северозападната част на Вашингтон. Същото училище посещава и по-малката й сестра Саша.

Президентът, първата дама Мишел Обама и членове на семейството присъстваха на важния момент за Малия. Семейство Обама имаше и друг повод за празнуване вчера - Саша Обама навърши 15 години. След церемонията по връчване на дипломите първото американско семейство отиде да празнува в заведението „Кафене Милано“ в Джорджтаун, пише БТА.

След завършването на гимназията Малия ще има една година, преди да започне да учи в Харвард през есента на 2017 г. Засега семейство Обама не е разкрило какво ще прави тя дотогава. Някои колежи и университети насърчават студентите да отложат започването на висшето си образование с една година, през която да пътуват, да участват в проекти, да работят или да прекарат времето си по друг смислен начин.

Тя беше на 10 г., когато за първи път стъпи в Белия дом с новоизбрания президент Барак Обама. Той неотдавна призна, че Малия е един от най-добрите му приятели и за него не е било лесно да я гледа как расте толкова бързо пред очите на всички. Децата на Обама са най-малките, отраснали в Белия дом, след тези на Джон Кенеди - Джон-младши и Керълайн, живели там преди повече от половин век.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net