Алисия Викандер влиза в ролята на младата Лара Крофт

29-04-2016

Притежателката на „Оскар” Алисия Викандер върви по стъпките на Анджелина Джоли. Тя ще бъде следващата актриса в ролята на археоложката и авантюристка Лара Крофт в продължението на „Томб Райдър”, информира „Los Angeles Times“.

Пълнометражният филм ще проследи младежките години на Лара, когато тя се впуска в първото си приключение, пише вестникът, цитиран от БГНЕС. Режисьор е Роар Утхауг от Норвегия.

През 2001-ва година на големия екран бе пренесена успешната видеоигра от 1996 г. „Томб Райдър”, където за масовата публика изгряха устните и други красоти на реалната Анджелина Джоли.

Режисираната от Саймън Уест високобюджетна филмова адаптация събра почти 300 милиона долара в световното киноразпространение и две години след премиерата си получи продължение. Приходите на втората част (175 милиона долара) не успяха да оправдаят очакванията на продуцентите и стана ясно, че историята ще бъде продължена от други екипи.

„Метро-Голдуин-Майер“ (MGM) купи правата за франчайза през 2012 г. Все още няма официално потвърждение, че в ролята на героинята ще влезе 27-годишната шведска актриса.

Тази година шведката Алисия Викандер получи статуетка „Оскар“ за най-добра актриса в поддържаща роля. Американската киноакадемия я награди заради ролята си във филма „Момичето от Дания“.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net