Дейвид Бауи прекарал 6 инфаркта, преди да почине

12-01-2016

Легендарният британски музикант е прекарал шест инфаркта в периода преди кончината си. В продължение на 18 месеца той водеше нелека битка със злокачествено заболяване.

Биографката на Дейвид Бауи Уенди Лий каза, че през 2015 г. той е прекарал шест инфаркта, пише в. Daily Express. Лий твърди още, че Бауи е „дирижирал“ времето на смъртта си, за да могат феновете в любимата му Англия да научат първи за нея.

Същевременно представители на музикалния бизнес разкриха, че са знаели за болестта на Бауи, но също са я пазели в тайна, за да може той на спокойствие да довърши работата над „прощалния си дар“ 'Blackstar', излязъл на пазара на 69-ия му рожден ден на 8 януари. Тогава бяха публикувани и последните му снимки, дело на дългогодишния му фотограф Джими Кинг.

Снимки от последната публична поява на Дейвид - на премиерата на мюзикъла 'Lazarus' в началото на декември, пък показват Бауи леко изтощен и отслабнал, но с широка усмивка. Единственото свидетелство за болестта му е шишенцето с лекарства, което държи в ръка, пишат от БТА.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net