100 години от рождението на Франк Синатра

12-12-2015

Легендарният Франк Синатра днес щеше да навърши 100 години.

Франсис Албърт Синатра е роден на 12 декември 1915 г. в Хоубоукън, САЩ. Кариерата му започва през 1937 г., когато прави първия си запис в Балтимор.

Известен с прозвищата The Voice (Гласът) и Ol' Blue Eyes (Старите сини очи), остава в историята като един от най-талантливите изпълнители и актьори. Любимец на жените, другар на президенти и партньор на мафиотски босове, Синатра има богата биография, освен безспорно блестящото творчество зад гърба си.

Първата жена на Синатра е Нанси Барбато. От нея има три деца. През 1951 се жени за холивудската легенда Ава Гарднър.

Неговото име се свързва с едни от най-красивите жени на неговото време - Марлен Дитрих, Лорен Бекол, Лана Търнър, Мерилин Монро. През 1960 среща Миа Фароу. Той е на 45, а тя на 20. Женят се през 1966, но две години по-късно се развеждат. Последната му жена е Барбара Маркс, с която остава до края на живота си.

Макар че през целия си живот той отрича каквато и да е връзка с мафията, след неговата смърт се намират безспорни доказателства в документи на ФБР, които сочат наличието на такива връзки. Освен това през целия си живот той се радва на компанията на принцове, крале и президенти.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net