Съдят Джесика Алба заради подвеждаща информация при козметичните й продукти

07-09-2015

Недоволен клиент съди компанията на Джесика Алба The Honest Company. Делото е за 5 млн. долара, заради подвеждаща информация от страна на производителя.

Според обвинението продуктите, произвеждани от компанията на известната актриса съдържат синтетични материали, докато на опаковката се твърдяло, че съставките в тях са изцяло натурални.

Алба от своя страна пусна официално изявление относно случая, твърдейки, че обвиненията към The Honest Company са безпочвени.

„Ние вярваме, че потребителите заслужават да знаят от какво са произведени продуктите ни - независимо дали става дума памперси, почистващи препарати или козметика. Нашите формули са създадени с почтеност и строги стандарти за безопасност, и ние описваме всяка съставка, която влагаме в нашите продукти - не защото сме задължени да го правим, а защото вярваме, че така е правилно да постъпим,“ написа Джесика Алба, чиято компания е оценена на 1,7 млрд. долара.

„Обвиненията срещу нас са неоснователни и безпочвени. Ние стоим зад нашите продукти и отговорността, която имаме към потребителите. Непоколебими сме в поетия ангажимент за прозрачност и откритост,“ обърна се към потребителите си Алба.

Това е поредния случай с недоволен клиент на The Honest Company. Преди месец клиенти се оплакаха от получени слънчеви изгаряния, след като са използвали слънцезащитен лосион на марката.

Джесика създава компанията си преди седем години, когато е бременна с първата си дъщеря и е разочарована от липсата на здравословни и натурални продукти за семейството и децата. В момента тя произвежда козметика, грижа за деца и възрастни, както и продукти за дома.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net