Херцозите на Кеймбридж кръстиха малката принцеса Шарлот

06-07-2015


Тримесечната принцеса Шарлот беше кръстена тази неделя в църквата „Света Мария Магдалена” в Сандрингам. Семейството дебютира за първи път в пълния си състав, а принц Уилям и съпругата му Кейт сияееха от щастие, поздравявайки събралите се пред храма хора.

Кръщенето на принцеса Шарлот бе извършено с вода от река Йордан, където е бил кръстен Исус Христос. Същата вода бе използвана преди две години и при кръщаването на принц Джордж.

На кръщенето присъстваха около 30 души от семейството, с изключение на Принц Хари, който е на хуманитарна мисия в Африка. На почит бяха и петимата кръстници на малката принцеса: Лаура Фелоус - братовчедката на принц Уилям, Адам Мидълтън - братовчед на херцогинята на Кеймбридж Катрин, Софи Картър, Джеймс Мийди и Томас ван Страубензее - семейни приятели на херцозите.

Херцогинята на Кеймбридж Катрин пристигна в църквата, облечена изцяло в бяло, в тоалет на Александър Маккуин и с шапка на Джейн Тейлър. Любопитното е, че тя доведе дъщеря с количка, която навремето е била използвана от кралица Елизабет Втора. Шарлот беше облечена в същата кръщелна рокля, както брат й принц Джордж през 2013 г. Това е копие на кръщелна рокля от дантела и сатен, направена първоначално за най-голямата дъщеря на кралица Виктория през 1841 г. В периода 1841-2004 г. тя е носена от 62 кралски бебета, включително и принц Уилям.

Гордият баща принц Уилям бе хванал за ръка малкото си момченце. Двугодишният принц Джордж бе с къси червени панталонки, бяла блуза с червени шевици, бели чорапи и черни обувки. По подобен начин навремето е бил облечен баща му кръщенето на по-малкия си брат принц Хари.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net