Тейлър Суифт въстана срещу Apple

23-06-2015

Тейлър Суифт доказа, че с право е най-печелившата изпълнителка през изминалите години. 25-годишната певица знае как да печели парите си и как да отстоява правата си.

Тейлър публично разкритикува технологичния гигант Apple за отказа му да плаща на творците в стрийминг услугата си Apple Music.

Дръзката блондинка, която е известна с това че никога не отстъпва на принципите си, се опълчи на компанията, отказвайки да предостави новия си албум „1989”.

„Сигурна съм, че знаете, че Apple Music предлага безплатни три месеца слушане на музика за всеки, който се регистрира за услугата,” написа изпълнителката в отворено писмо, с което аргументира решението си.

„Не съм сигурна, че знаете, че компанията няма да плаща за това на писатели, продуценти и изпълнители по време на тези три месеца”, пише Суифт, която по-рано изтегли музиката си и от конкурента Spotify.

„Според мен е шокиращо, разочароващо и непривично за тази прогресивна и щедра компания да постъпва така. Ние не ви искаме безплатни iPhone-и. Не ни молете да предоставяме музиката си без компенсация”, пише още тя в писмото.

След написаното от певицата старши вицепрезидентът на Apple Еди Кю заяви, че компанията ще приеме предложенията й за промяна на политиката и ще плати на творците.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net