Джоли с шокираща изповед

24-03-2015

Американската актриса Анджелина Джоли е премахнала яйчниците и фалопиевите си тръби като превантивна мярка срещу рак. За превантивната операция разказа самата тя в авторска статия, озаглавена „Анджелина Джоли Пит: Дневникът на една операция”, публикувана във в. “New York Times”.

Актрисата, която преди две години се реши на двойна мастектомия, за да се предпази от рак на гърдата, обясни, че операцията се наложила заради наличието на злокачествен ген в организма й.

Със ясното съзнание, че интервенцията ще доведе до преждевременна менопауза, Джоли се е подложила на операцията миналата седмица. От думите й става ясно, че шансът да се разболее от рак на яйчниците е повече от 50% - болест, заради която актрисата загуби майка си, баба си и леля си.

„Лекарите ми решиха, че трябва да се подложа на превантивна операция около 10 години преди възрастта, на която близките ми са развили болестта”, пише Джоли.

„Не е лесно да се вземе подобно решение,” признава тя и допълва, че това е единствения начин да контролираш подобен здравен проблем. „Аз направих това не просто защото нося гена BRCA1, а за да алармирам другите жени”, посочва в писмото Анджелина Джоли, която е посланик на добра воля на Върховния комисариат за бежанците.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net