Почина дизайнерът Оскар де ла Рента

21-10-2014

Светът загуби един от най-талантливите модни дизайнери на нашия век. Иконата Оскар де ла Рента почина на 82 години. През 2006 година той бе диагностициран с рак.

Според “New York Times” причината за смъртта му е усложнение, причиненo от коварната болест, която така и не успя надвие.

Оскар де ла Рента бе известен като един от създателите на класически стилове в индустрията, характерни с елегантната женственост на дълги поли, тесни талии и десени с флорални мотиви. Произведенията му са предпочитани както от съпругите на американските президенти, така и от звезди в Холивуд.

Последното произведение на доминиканския дизайнер е сватбената рокля на Амал Клуни, с която тя се омъжи за Джордж Клуни преди по-малко от месец. Преди броени дни се появи и новата сватбена колекция на Оскар де ла Рента.

Де ла Рента е роден в заможно семейство в Доминиканската република. Учил е при испанския дизайнер Кристобал Баленсиага, а името му нашумява през 60-те години на миналия век, когато започва да облича Жаклин Кенеди.

През 2013 година модната икона призна, че се е борил с рака. „Да, имах рак. Точно сега съм напълно чист. Единствените реалности в живота са, че ти си роден и ще умреш. Ние винаги мислим, че ще живеем вечно. Никога не приемаме аспекта със смъртта“, споделя тогава Оскар де ла Рента пред “International Business Times”.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net