Джордж Клуни ще бъде отличен с награда за цялостен принос

16-09-2014

Джордж Клуни ще получи наградата за цялостно творчество. Почетният „Златен глобус” се присъжда на звездата за цялостния му принос в киното – пред и зад камера, както и за хуманитарната му дейност.

53-годишният Клуни е една от най-влиятелните личност в Холивуд. Той е носител на три награди „Златен глобус”, както и двукратно отличен с най-престижната статуетка „Оскар”, освен актьор, той се занимава с режисура и продуцентство.

Клуни е известен с хуманитарната си дейност по света и особено в Дарфур. Той събираше средства през 2010-а г. и за пострадалите от земетресенията в Хаити.

Наградата за цялостен принос „Сесил Б. де Мил” се връчва от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. Сред предишните й носители са Джоди Фостър, Морган Фрийман, Харисън Форд, Одри Хепбърн, Робърт де Ниро, Ал Пачино, Мартин Скорсезе и Стивън Спилбърг. Миналата година престижното отличие бе присъдено на Уди Алън, но той не се яви на церемонията. Вместо него статуетката получи актрисата Даян Кийтън.

Новината за присъждането на наградата „Сесил Б. де Мил” идва малко преди предстоящата сватба на Клуни с британската адвокатка Амал Аламудин, която е насрочена за края на септември във Венеция.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net