Няколко мита за поддържане на косата разбити!

20-09-2012

Омръзна ли ти от коса, която бухва при най-малкия признак за дъжд, или пък пада на раменете ти без никакъв обем, или тези ужасяващи сухи и накъсани краища? Присъедини се към клуба.

Като членове на този клуб и ние много добре знаем какво е чувството. Затова изледвахме мнението на цял куп опитни специалисти и разбрахме защо косата често ни разочарова.

Изводът е следният следваме общоприети правила за поддържане на косата, които обаче са меко казано неправилни. Много от съветите, които получаваме и прилагаме имат лош ефект върху косите ни. Ето защо холивудските коафьори се заемат да развенчаят митовете и дават алтернатива как да поддържаме косата си красива.

Мит първи: Нанасяйте стилизиращите продукти на мокра коса

Истината е, че е по-добре да прилагаме стилизиращите продукти на влажна, а не на мокра коса. Прекалено многото вода разводнява продуктите и ги прави неефективни, затова по-добрият вариант е да подсушим косата със сешоар (а най-добре е ако имаме време да я оставим да изсъхме от самосебе си), да нанесем продуктите, които обичайно използваме и след това да довършим сушенето и прическата.

Мит втори: Използвайте балсама винаги след шампоана

Това зависи изцяло от типа на косата ви. Ако имаш гъста коса с дебел косъм все пак ще трябва да следваш този ред. Но ако косата ти е тънка и мека, ще реагира много по-добре ако смениш реда. Фризьорите препоръчват да се нанесе балсама, след което косата да се затопли със сешоар и да се остави за 5 минути така че той да свърши работата си. След това измийте с шампоан без да остава никакъв продукт по тънката ви коса.

Кичурите са най-добрия вариант за естествено изглеждаща коса

Да изгеждаш като зебра не е най-впечатляващото нещо. Хората се възхищават на естествената красота. Коса, огрявана цяло лято от слънцето, мека и свободно отпусната, като на дете, играещо на плажа, чиито корени са изсветлели, докато краищата на косата са все още тъмни. Ако търсим нюанси, е много по-добре да заложим на естествено преливащите цветове в косите ни. Предпочитаме да вдъхновим околните със сводоболюбието и непринудеността си, отколкото да допуснем резките шарки в косата си.

Сресвай косата си 100 пъти на ден, за да бъде лъскава и зашеметяваща

Сресването на косата е много важно за нейната цялост и красота. Прекаленото ресане може да накъса косата, освен това предизвиква свръх отделяне от мастните жлези и омазняване на косата. А накъсаните хвърчащи краища и мазните корени, не се асоциират с красивата коса, нали.


Няколко нежни сресвания с фина четка за коса са достатъчни, за да имаш подредена и блестяща прическа.

Боята уврежда косата

Ето това вече е правило, което всички сме чували и на което можем да се порадваме че е неоснователно. Преди 15-20 години отговорът на въпроса дали е вредна боята за косата ни може би щеше да е друг. Към днешна дата можем да считаме, че боите са по-скоро полезни, отколкото вредни, защото са обогатени с различни добавки и балсами, които влияят добре върху здравето и вида на косата. Затова не се страхувайте от боята, но все пак се уверете, че се оставяте в ръцете на добър фризьор и в качеството на боите, които използвате.

Сменяй често шампоана си, защото косата привиква към него

Това е често срещан проблем. Няколко седмици след като сме използвали шампоана и балсама си, косата ни не изглежда толкова добре както в началото. Много жени сменят марките и вярват, че тяхната коса може да изгради резистентност към определен продукт, ако той се използва твърде продължително време.

Най-вероятната причина за лошото състояние на косата е, продуктите да не са подходящи за вашия вид коса или да са с лошо качество - съдържащи твърде много пенливи съставки, които трудно се отмиват и изсушават косата. Хубавият шампоан никога не би довел до подобен проблем. Очевидно решението за хубава коса, не е да сменяме често шампоана си.


Изсушавай косата си отзад напред

Със сигурност сте чували, че косата трябва да се суши и оформя отзад напред. Но докато спазвате този принцип, може никога да не постигнете перфектния резултат.

Всички виждат първо лицето ви и тази част от прическата, която се намира най-близо до лицето. Затова холивудските коафьори съветват да започнете с оформянето откъм лицето и да отделите най-много внимание на тази част, след което да продължите към тила. Ще получите добър резултат такъв какъвто сте искали.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net