Започна седмицата на модата в Париж

21-01-2015

Един от най-големите модни форуми за годината започна във френската столица при засилени мерки за сигурност заради неотдавнашните ислямистки нападения. Седмицата на модата в Париж бе открита с ревюта на мъжки колекции.

Очаква се водещите марки „Валентино”, „Луи Вюитон”, „Живанши” и „Диор” да представят есенно-зимните си мъжки колекции в рамките на 5 дни, заедно с творенията на още 50 дизайнери.

В неделя ексклузивните дизайнери на висша мода Версаче, Шанел, Кристиан Диор, Валентино и Жан Пол Готие поемат щафетата, представяйки супер скъпите дамски облекла от сезон Пролет/Лято в продължение на още 5 дни.

Около 4 000 души – дизайнери, купувачи, знаменитости, журналисти, блогъри, експерти и фенове на модата се очакват на ревютата на мъжки облекла, като по-елитната част от тях ще остане за спектакъла на висшата мода.

Първи на сцената беше Люсиен Пелат-Фине, дизайнер, използващ висококачествен кашмир за изработката на улични облекла с принтове на черепи и листа канабис. Тези облекла са популярни сред бунтарски настроените младежи в Япония и САЩ.

Мъжки модели от типа на Джъстин Бийбър показаха последните модели: свежи облекла, но и малко по-мрачни от предишните колекции на Пелат-Фине. Дизайнерът опроверга твърденията, че колекцията му е пропита от страх след атентатите.

„Не можете да се поддадете на депресията. 80 на сто от работата ми е за износ и трябва да избягвам негативността в облеклата, които правя. Когато има живот, има надежда. Посланието на френската мода е идеята за свободата”, заяви той.

Властите поддържат най-високото ниво на сигурност, за да предотвратят нови нападения, предава БГНЕС. Хиляди полицаи и военни са позиционирани в града, охраняват обществени сгради, офиси на медии, религиозни сгради и транспортната мрежа.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net