Евровизия 2018 в Португалия

10-11-2017

Представители на 42 страни ще вземат участие в песенния конкурс 'Евровизия-2018', който ще се състои в столицата на Португалия Лисабон, предадоха АП и ТАСС, цитирайки организаторите на телевизионната надпревара.
Беше оповестено и новото мото на проявата 'Всички на борда!', като всички са поканени на празника на Европа и на музиката. Организаторите отбелязват и завръщането на Русия в конкурса, след като тази година тя не участва в него.
В списъка на 63-тото издание на популярното телевизионно шоу личат представители Албания, Армения, Австралия, Австрия, Азербайджан, Беларус, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Грузия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Латвия, Литва, Малта, Молдова, Черна гора, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино, Сърбия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Украйна и Великобритания.
Португалия получи правото да бъде домакин на конкурса 'Евровизия-2018' след победата на конкурса в Киев тази година на португалския представител Салвадор Собрал с песента 'Amar pelos dois'. Догодина полуфиналите на конкурса ще се проведат на 8 и 10 май, а финалът - на 12 май.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net