5 знака, че в тялото ви са се натрупали токсини

16-07-2019

Токсините се трупат ежедневно в нашето тяло и ако достигнат определено ниво, могат да доведат до тежки болести. Кои обаче са симптомите за прекалено голямо натрупване на токсини в организма? От BrightSide дават няколко примера.

 

Имате 'мозъчна мъгла' 
Ако се чувствате замаяни, объркани и не можете да се концентрирате дори сутрин, след като сте се наспали, в тялото ви може да са се натрупали вредни токсини. Те предизвикват редица реакции, които 'изсмукват' основните витамини и минерали, с помощта, на които организмът ви трябва да функционира. Нещо подобно на това, което се случва, когато налеете нискокачествен бензин в колата си. 

                    Най-подходящият детокс според зодията

Миришете неприятно
Взели сте сутрешния си душ, нанесли сте дезодорант и въпреки това в метрото хората се отдръпват, когато се приближите до тях. Познахте: токсините могат да ви накарат да миришете неприятно. Когато се усвояват, те произвеждат газове и миризми, които се отделят през порите ви и се разнасят като отвратителна смрад. 

    5-те храни, които ще подобрят функциите на организма ви

Заспиването става все по-трудно 
От една страна, натрупването на токсини ви кара да се чувствате изтощени, а от друга - може да развали съня ви. Безсънието пък води до сериозни здравословни проблеми.

Ноктите на краката ви са чупливи и потъмнели
Гравитацията издърпва токсините в тялото ви надолу и ноктите на краката са тези, които страдат от тях. Пръстите на краката през по-голямата част от деня са в чорапи и обувки, а в съчетание с токсините, образуват екосистема, която гъбичките обичат. За да се справите с това състояние, трябва да използвате препарати срещу гъбички, но и да се отървете от токсините.

                                 Пет храни за здрав и спокоен сън

Страдате от запек
Когато се храним, неволно консумираме много химикали, като консерванти, оцветители и изкуствени аромати. Червата, които са натоварени с храносмилането, трябва да се справят с тези токсини. Натрупването им може да доведе до разстройство на храносмилателната система и запек. Диета с органични храни, ограничаване на алкохола и прием на много вода би трябвало да помогнат за разрешаването на този проблем.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2019 Tvoia.Net