Немският сладолед - от екзотичен, по-екзотичен

09-08-2017

Лято е! Жега! Какво по-добро от един сладолед, за да се почувствате щастлив. Леденото удоволствие се свързва с Италия, но малко по на север също са решили да докажат, че могат да правят уникални сладоледи. Германските предложения обаче могат да ви озадачат със своя вкус.

Ето някои от най-екстравагантните ледени изкушения, които можете да похапнете във Федералната република:

Сладолед и бетон
Сладолед с цвят на бетон вече се предлага от пролетта на тази година в едно от кафенетата на Щутгарт. Тази причудлива идея, която може да хрумне само на германец, всъщност е шега. Причината край кафенето непрекъснато се строи. Строежите вече са приключили, но странният вид е останал в менюто. Посетителите твърдят, че вкусът по нищо не се отличава от ваниловия.

Ягодов сладолед с оцет
Във Франкфурт на Майн можете да пробвате сладолед с вкус на ягоди и балсамов оцет. Според създателите киселият оцет прекрасно се съчетава с ягоди.

Сладолед за четириноги
За да не скучаят питомците, докато техният стопанин си доставя удоволствието да яде сладолед, в град Биркенфелд са измислили оригинално решение. Сега тук предлагат лакомство и за кучета.

На студените камъни
Ароматът на мента, ягода и боровинка – на пръв поглед нищо необичайно. Цялата работа е в приготвянето и поднасянето. В Хамбург сладоледът се предлага на дъска от охладен камък.

Екзотика в Берлин
Едно от кафенетата на германската столица се слави със своите вегански сладоледи. Наскоро там вече се предлагат сладоледи с вкус на зелен кардамон, домашна мандарина и облипиха. Последното е известно у нас като ракитник и представлява бодлив широколистен храст.

Солено-сладка закуска
Друга новост в Берлин е сладоледът с вкус на брецал и фъстъци. Този вид най-добре се съчетава с бирата...

Традиционни германски вкусове
Създателят на мюнхенското кафене „Лудият сладоледаджия“ Матиас Мюнц всяка години измисля нови видове: от такива, които са с вкус на баварски наденички и шницел до такива с вкус на бира.

Полезни за здравето?
Абсолютният хит на това лято е черният сладолед с вкус на активен въглен. Рецептата, която е донесена от САЩ и Япония, покори германските любители на леденото удоволствие.

Бобово лакомство
Бобовият сладолед с нотки черен пипер можете да консумирате в два вида – на клечка и във фунийка.

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net