Изгониха от Бали канадец, предлагал "тантричен оргазъм за цялото тяло"

13-05-2021

Канадски гражданин, предлагал 'оргазмени' йога практики, беше изгонен от остров Бали, след като индонезийските власти прецениха, че той проявява неуважение към местните традиции и ценности, съобщи АФП.

Кристофър Кайл Мартин рекламирал онлайн практиката си 'Тантричен оргазъм за цялото тяло' с такса от 24 долара. Рекламата станала много популярна в социалните мрежи и предизвикала гнева на консервативни групи.

'Тази дейност потенциално вреди на репутацията на Индонезия и Бали като туристическа дестинация и е проява на неуважение към традициите на остров Бали', каза губернаторът на Бали на пресконференция в неделя, на която присъства и Мартин под надзора на имиграционните власти.

'Ако искате да се върнете тук, ще трябва да уважавате традициите', обърна се губернаторът към канадеца.

От имиграционната служба потвърдиха, че Мартин, който е пристигнал в Индонезия през април с туристическа виза, е бил депортиран за неуважение на местната култура и традиции.

Според имиграционните власти Мартин твърдял, че йога занятията му не включват никаква сексуална дейност и се концентрират основно върху техники на дишане. Курсът му обаче бил отменен.

Властите на остров Бали са изгонили десетки чужденци за неуважение на свети места на острова или за нарушение на ограниченията заради COVID-19. Миналата година сирийски инструктор по йога беше изпъден от Бали заради събирането на много хора на едно място в противоречие с коронавирусните ограничения.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net