Германците се радват на по-добър секс благодарение на пандемията

08-02-2021

Жителите на Германия се радват на по-добър секс благодарение на коноранивурсната пандемия, според авторите на две все още непубликувани изследвания, предаде ДПА.

Общо 72% от мъжете с партньорки, анкетирани от университета на Мерзебург, са съобщили, че отношенията им не са се влошили заради пандемията, докато 16 процента са заявили, че връзките им са се подобрили.

Според ръководителя на изследването Хайнц-Юрген Фос, професор по сексология и сексуално образование, само 12% от мъжете с партньорки смятат, че положението им е по-лошо, отколкото преди локдауна.

Сред жените с партньори 30% смятат, че отношенията им са се подобрили, според 58 процента ситуацията не се е променила, а според 12% се е влошила.

Подобни резултати дава и международно проучване с участието на специалисти от Института по сексология към Университетския медицински център Хамбург-Епендорф (UKE).

'Половината от участниците не съобщават за промени в сексуалността си. От 50-те процента, които отчитат настъпили промени, повечето ги окачествяват като положителни', казва ръководителката на германската част от изследването Йохана Шрьодер.

В международното изследване са взели участие и институти в Турция, Хърватия, Португалия, Швеция, Нидерландия, Франция и Чехия.

'По принцип хората спят повече едни с други във времето на заключване. Очакваме, че над 50 процента от двойките ще имат по-добри сексуални преживявания', отбелязва психологът от Берлин Волфганг Крюгер, автор на книга за 'осъществената сексуалност'.

'По време на криза романтичните и сексуални отношения обикновено се засилват. Любовта и сексуалността са начини за придобиване на чувство за сигурност', допълва Крюгер.

viberTvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2023 Tvoia.Net