Джейми Лий Къртис и Линдзи Лоън отново заедно в "Шантав петък 2"

12-05-2023

Джейми Лий Къртис и Линдзи Лоън ще се завърнат в „Шантав петък 2“, съобщи „Холивуд рипортър“. 

Почти точно 20 години след първата размяна на телата си Джейми и Линдзи ще се завърнат в 'шантавия' филм. Още преди продукцията да потвърди 64-годишната Къртис заговори за продължението на филма, пише изданието 'DailyMail'.  А сценарият ще бъде написан от Елис Холандър. 
„Шантав шетък“ е базиран на книгата от 1972 г. на Мери Роджърс. Филмът спечели 160 милиона долара в световен мащаб, но се появи в епоха, в която продълженията бяха малко по-притеснителни от сегашния пазар.

Джейми Лий Къртис стартира 2023 г., като спечели 'Оскар' за ролята си във 'Всичко навсякъде наведнъж' - филм, който е толкова оригинален, колкото и останалите. Но на звездата не е чуждо повторното разгръщане на франчайзи - тя най-накрая победи Майкъл Майерс в трилогията за рестартиране на хоръра 'Хелоуин', а новината за 'Шантав петък 2' идва само няколко месеца преди друг рестарт на „Дисни“ - 'Привидения в къщата'. Там Джейми Лий Къртис играе заедно със звезден актьорски състав, включващ Оуен Уилсън, Розарио Доусън, Дани Де Вито, Уинона Райдър, Джаред Лето, Тифани Хадиш, Лейкит Станфийлд и др.

Линдзи Лоън заяви, че тя и Джейми Лий Къртис биха направили продължение само ако това е проект, който феновете със сигурност ще обожават. Този натиск сега лежи върху сценаристката Елис Холандър. „Шантав петък 2“ ще бъде вторият пълнометражен филм за начинаещата режисьорка.

Джейми Лий Къртис участва в любими проекти като 'Риба, наречена Уанда', 'Истински лъжи' и „Вади ножовете“.

Продължението идва в още по-подходящ момент за Линдзи Лоън.

През 2000-та година Линдзи Лоъан, която беше суперзвезда, се бореше да се справи със славата си. През 2010 г. кариерата ѝ се срина, но актрисата се завърна. Филмът ѝ „Falling For Christmas“ на „Нетфликс“ от 2022 г. е хит в стрийминга.

Джейми Лий Къртис споделя, че винаги е обичала 'Шантав петък' толкова, колкото и феновете на филма. След 20 години тази любов е възнаградена с 'Шантав петък 2'. 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net