Филм за Дейвид Боуи разтърси CinemaCon

28-04-2022

Експериментален нов документален филм за Дейвид Боуи, включващ невиждани досега кадри и собствен разказ на покойната музикална суперзвезда, беше представен предпремиерно във вторник на CinemaCon в Лас Вегас.

Премиерата на 'Moonage Daydream' ще се състои на бляскавия филмов фестивал в Кан следващия месец, след което ще се появи по кината през септември.
Това е първият филм, одобрен от наследниците на Боуи, които са предоставили на режисьора Брет Морген достъп до хиляди часове архиви.

'Бауи не може да бъде определен. Той може единствено да бъде преживян', казва Морген.

'Създадохме 'Moonage Daydream' така, че да бъде уникално кинематографично театрално преживяване - да предложим на публиката онова, което не може да получи от книга или статия'.

Нито биографичен, нито традиционен документален, филмът съчетава песните на Боуи с концертни клипове, богати кадри на фенове и поредица от сюрреалистични, абстрактни изображения, за да създаде 'звукова и визуална феерия', казва продуцентът Бил Гербер ('Роди се звезда').

Морген прекарва две години в претърсване на архивите на Боуи, за да създаде 'Moonage Daydream'. 

Помагат му дългогодишният музикален продуцент на Боуи Тони Висконти и звукозаписният екип, който стои зад спечелилия 'Оскар' 'Бохемска рапсодия'.

На посетителите на CinemaCon бяха показани удължени варианти на филма, включително изпълненията на Боуи на 'Hallo Spaceboy' и 'Heroes'.

Филмът ще бъде пуснат в Съединените щати от Neon. CinemaCon, годишната среща на върха на киноиндустрията, продължава до четвъртък. 

viberTvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2023 Tvoia.Net