Големите победители в нощта на "Оскарите"

26-04-2021

Филмът „Земя на номади“ е големият победител на тазгодишната церемония по раздаването на наградите на американската филмова академия.

Той беше обявен за най-добър филм, режисьорът му Клоуи Чжао също получи „Оскар”, както и Франсис Макдорманд за най-добра женска роля в същия филм.

Творбата разказва историята за възрастни американци, които пътуват с бус из страната.

'Винаги съм намирала доброта в хората, които срещам навсякъде по света. Така че тази награда е за всички, които имат вярата и смелостта да запазят добротата в себе си и да я съхранят един към друг, независимо колко трудно е това. Тя е за вас, вие ме вдъхновявате да продължа. Благодаря ви!', каза режисьорът на лентата Чжао заяви при получаването на статуетката.

Антъни Хопкинс получи Оскар за мъжка роля във филма „Бащата“, който донесе още един

Мария Бакалова - звездата от „Борат” 2, не получи „Оскар“ за актриса в поддържаща роля. Победителката в тази категория е Юн Ю-джун за изпълнението си в „Минари“.

Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля беше дадена на Даниел Калуя за изпълнението му във филма 'Юда и черният месия'.

'Оскар' - за  най-добър адаптиран сценарий на Флориан Зеле и Кристофър Хемптън.

Емералд Фенeл получи наградата за най-добър оригинален сценарий за филма „Момиче с потенциал“.

'Всичко, коeто мога да кажа е, че се опитвам много силно да не плача, което е ужасно трудно като англичанка, тъй като англичаните винаги плачат. Този филм беше направен от най-невероятните хора на света за 23 дни и те вложиха в него напълно  своята гениалност, хумор и любов. Трябва да благодаря на толкова хора и се чувствам притеснена, че съм тук сама', каза тя.

'Оскар' за най-добър чуждестранен филм получи 'Още по едно' на датския режисьор Томас Винтерберг

'Оскар' за най-добър анимационен филм беше присъден на творбата 'За душата'. Тя разказва за приключенията на душата на музикант, която е отделена от тялото му в резултат на инцидент. 

 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net