"Борат 2" с номинация от Гилдията на сценаристите

17-02-2021

'Без звуци в живота', 'Борат 2', 'Момиче с потенциал' и 'Една нощ в Маями' са сред филмите с номинации за годишните награди на американската Гилдия на сценаристите, предаде ЮПИ, цитирана от БТА.

Приза за оригинален сценарий ще си оспорват сценаристите на 'Без звуци в живота', 'Момиче с потенциал', 'Юда и черният месия', 'Палм Спрингс' и 'Процесът срещу Чикаго 7'.

В категорията за адаптиран сценарий са номинирани сценаристите на 'Борат 2', 'Една нощ в Маями', 'Ма Рейни: Майката на блуса', 'Новини от света' и 'Белият тигър'.

С номинации в телевизионните категории за драма са авторите на сценариите за 'Обадете се на Сол', 'Момчетата', 'Короната', 'Мандалорианецът' и 'Озарк', а за комедия - сценаристите на 'Успокой топката', 'Пен 15', 'Велика', 'Тед Ласо' и 'Какво правим в сенките'.

Алекс Гибни, който миналата година спечели приза за сценарий на документален филм за продукцията 'Създателката: За кръв в Силициевата долина', разказваща историята на Елизабет Холмс - скандалната основателка на уличената в измами компания за кръвни тестове 'Теранос', тази година отново е сред претендентите в категорията за 'Изцяло под контрол'.

Носителите на наградите на Гилдията на сценаристите ще бъдат обявени на виртуална церемония на 21 март.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net