Излъчват "Оскар"-ите на живо през април

11-02-2021

Церемонията по връчване на филмовите награди 'Оскар' в САЩ през април ще бъде присъствено събитие, което ще се излъчва на живо от няколко места, казаха организаторите, цитирани от Ройтерс и БТА.

'За да създадем присъствената церемония, която публиката ни по целия свят иска да види, и същевременно да спазим изискванията за пандемията, церемонията ще се излъчва на живо от няколко места, включително от прочутия Долби тиътър', се казва в изявление на Филмовата академия на САЩ.

Тази година Академията избра да включи не десет, а 15 продукции за най-добър международен филм и преди дни обяви краткия списък с номинираните за наградите 'Оскар'. В крайна сметка само пет от тях ще останат в надпреварата, когато на 15 март бъдат обявени номинациите за 'Оскар'-ите.

Драмата 'Две от нас', избрана да представя Франция в категорията за най-добър международен филм намери място в краткия списък за отличията.

Сред сериозните конкуренти в категорията е и датската продукция 'Още едно' на режисьора Томас Винтерберг с Мадс Микелсен в главната роля.

Останалите категории, за които американската киноакадемия обяви кратки списъци, са за най-добър документален филм, грим и прически, късометражна анимация, късометражен игрален филм и визуални ефекти, както и за песен от филм.

Церемонията за 93-тите награди 'Оскар' ще се състои на 25 април, вместо в обичайното си време в края на февруари. Отлагането се наложи заради пандемията.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net