"Озарк" и "Короната" водят по номинации в телевизионните категории за наградите "Изборът на критиците"

20-01-2021

Две продукции на стрийминг платформата Netflix - криминалният трилър 'Озарк' и кралската драма 'Короната', водят с по шест на брой номинации в телевизионните категории за наградите 'Изборът на критиците'.

Номинациите във филмовите категории, както и форматът на церемонията за 26-ите годишни отличия ще бъдат оповестени на 8 февруари. Победителите ще станат известни на 7 март. За трети път водещ на шоуто ще бъде актьорът Тей Дигс.

Със 'съществения принос' на продукциите ѝ 'Озарк' и 'Короната' номинациите за стрийминг платформата Netflix са общо 26.

Двата сериала ще се съревновават в категорията за най-добра телевизионна драма.
Звездите на 'Озарк' Джейсън Бейтман и Лора Лини са с номинации за най-добър актьор и актриса в телевизионна драма. Том Пелфри, Джулия Гарнъри Джанет Мактиър са номинирани за поддържащите си роли в сериала.

Звездите на 'Короната' Оливия Колман и Ема Корин са с номинации за най-добра актриса в телевизионна драма, а Тобаяс Мензис и Джилиан Андерсън са сред претендентите в поддържащите актьорски категории, предава БТА.

'Развълнувани сме от възможността да отдадем почит към телевизионната дейност в един особен награден сезон. В година, в която нуждата от забавление беше неоспорима, индустрията се събра, за да предостави отлични сериали, които ни радваха, образоваха, предизвикаха и най-важното, ни обединиха', се посочва в изявлението на Джоуи Бърлин, главен изпълнителен директор на Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association).

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net