Теодор Ушев ще снима филм с Джерард Бътлър и Емили Уотсън

11-01-2021

Теодор Ушев, който преди дни бе избран за най-влиятелния аниматор в света за последните 25 години, ще снима втория си пълнометражен игрален филм. А главните роли в него ще са поверени на големите звезди Джерард Бътлър и Емили Уотсън. Това обяви самият Ушев пред БНТ.

Режисьорът вече е подписал предварителен договор за новия си филм и се очаква, ако всичко върви по план, работата по него да започне в края на 2022 г. 'Полетът на валкириите' ще е френско-шведска продукция, а голямата надежда на Теодор Ушев е екипът да има снимачни дни и в България.

Шотландският актьор Джерард Бътлър вече е идвал многократно у нас заради работата си по няколко екшъна. Английската му колежка Емили Уотсън има куп роли и в театъра, и в киното, била е номинирана и е печелила едни от най-престижните отличия. Тя изигра и Уляна Хюмюк в 'Чернобил' - събирателен образ на няколко личности, които са били част от разследването за случилото се с атомната централа в Припят през пролетта на 1986 г.

'Полетът на валкириите' ще е вторият пълнометражен игрален филм на Теодор Ушев, след като миналата година той направи дебюта си в игралното кино с фантастичната сюрреалистична приказка 'Ф1.618', базирана на романа 'Пумпал' на Владислав Тодоров. В нея главните роли бяха поверени на Деян Донков и Мартина Апостолова.

Съвсем скоро, още през февруари, режисьорът ще се занимава с още един нов проект. Той ще е екранизация на книгата на Виктор Ерофеев 'Живот с идиот' и ще представлява смесица между анимация и опера.

Талантливият режисьор преди няколко дни оглави класацията за най-влиятелен аниматор в света за последните 25 години. Ушев е поставен на първо място от 25 водещи критици, журналисти, куратори, фестивални директори и историци в международна анкета, организирана от кураторите на Анимационния фестивал в Лерида (Animac) и Културния център на Барселона.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net