Френска лучена супа

29-12-2022

Предлагаме ви една семпла, но много вкусна класическа френска супа, която да ви стопли в студените зимни дни.

Продукти:
Лук 1 кг
Бульон 1л
Краве масло 50 г
Брашно 1 с.л
Захар 1 ч.л
Бяло вино 100 мл
Ементал или кашкавал 50 г
Мащерка 1 ч.л
Половин франзела
Сол на вкус

Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете лука на кръгчета, разделете кръгчетата едно от друго. В тенджера разтопете маслото (котлонът не трябва да е на много висока степен, за да не загори маслото). Добавете лучените кръгчета. Задушавайте кръгчетата 15 -20 минути, като периодично разбърквайте, за да не загорят. Добавете захарта и брашното и бъркайте сместа непрекъснато за около 2-3 минути.

Добавете бульона, виното, мащерката, сол на вкус. Оставете на котлона за още 15 – 20 минути. Добре е да приготвите супата с домашен бульон(телешки, пилешки или зеленчуков), ако не разполагате с такъв използвайте бульон на кубчета, но в този случай внимавайте със солта, тъй като бульонът е солен.

Нарежете франзелата на филийки и ги препечете до златисто във фурна на 200 градуса.
Изсипете супата в огнеупорни купички, поставете филийките и поръсете с настъргания кашкавал. Сложете купичките във фурната и печете на 200 градуса до разтапяне на кашкавала. Ако не разполагате с огнеупорни съдове поръсете препечените филийки с кашкавал и ги върнете във фурната до разтапяне на кашкавала. Сервирайте като сложите във всяка купичка филийка.

Добър апетит!

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net