Домакинските задължения помагат за изгарянето на 20 хил. калории месечно

22-01-2021

Можем ли да изразходваме солидно количество калории, докато просто вършим домакинските си задължения като чистене и готвене? Съдейки по резултатите от ново проучване, отговорът е 'Да' - благодарение на дейностите у дома хората могат да изгорят 20 000 калории месечно, пише в. 'Daily Star'.

Много хора все още се опитват да изпълнят новогодишната си цел да отслабнат, поставена в момент на решителност или просто защото са прекалили с яденето по коледните празници.

Проучването, направено във Великобритания от 'Wren Kitchens', показва, че благодарение на домакинските задължения човек може да изгори 20 000 калории месечно - колкото и ако направи 16 816 упражнения бърпи.

Допитването е обхванало 1000 души, които е трябвало да посочат средно колко време отделят на различни домакински дейности. Авторите на проучването след това са изчислили броя на изразходваните калории, както и колко бърпита са необходими за изгарянето им.

Резултатите от изследването показват, че домакинското задължение, извършването на което е свързано с изразходване на най-голямо количество калории, е чистенето на къщата.

Хората, които отделят средно 1120 минути всеки месец, за да хигиенизират домовете си, изгарят 3976 калории.

Готвенето и подготовката на храната са свързани с изразходването на 2856 калории, ако всеки месец им се отделят 1207 минути.

На трето място е бърсането на пода, което води до изгаряне на 2723 калории от 552 минути.

Останалите домакински дейности, благодарение на които човек може да изразходва солидно месечно количество калории са прибирането на чиниите от масата и измиването им (1932 калории), прибирането на дрехи (1708 калории), гладенето (1360 калории), оправянето на леглото (1316 калории), метенето на пода (1304 калории), чистенето с прахосмукачка (1248 калории).

Авторите на проучването напомнят, че изразходваните калории варират в зависимост от теглото на човека. Направените от компанията изчисления се базират върху средно тегло от 70 килограма.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net