Сбогувайте се с комарите

03-07-2019

Радостта от лятото наистина може да бъде помрачена от досадните комари.
За да се отървете от тях и да предотвратите нападенията им, достатъчно е да се подсигурите с някои ароматни подправки.

Приемайте витамин B1. Този витамин променя миризмата на тялото. Вие няма да усетите разликата, но комарите ще я надушат. Консумацията на храни като ядки, зърнени храни и зелени зеленчуци ще ви направи по-непривлекателни за комарите.

Ето пет ефикасни билки, които ще ви спасят от нашествието на досадниците.

Маточина - Тази билка е с хубави ароматни бели цветове и освен лековитите си качества, може да държи далеч от вас комарите.

Босилек - Босилекът е прекрасна подправка за италиански специалитети. Изследване, направено през 2009 г., показва, че етеричното масло от босилек е отровно за комарите.

Лавандула - Нежните цветчета на лавандулата не се справят само с комарите, те отблъскват също така молците и мухите. Полезно е да имате лавандула на терасата, но помага и парфюм с аромат на тази билка.

Джоджен - Понякога екстрактът от джоджен се използва за изработката на спрейове срещу насекоми, а маслото, получено от него, наистина пази комарите далеч от нас.

Розмарин - Ако сте запланували да си направите барбекю или просто да запалите огън и да му се наслаждавате, не пропускайте да запалите и малко розмарин. Така ще сте спокойни от досадните комари и с удоволствие ще подготвите гозбите за семейството и приятелите си.

Друг полезен съвет е да носите светли дрехи, тъмните са като магнит за комарите, както и да не използвате сладникави и парфюми или такива с плодов аромат, тези миризми също привличат досадниците.

 

 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net