6 начина да горим калории извън фитнеса

04-05-2023

Една от целите ни след празниците е постигането на по-добра физическа форма. Ето и някои „мързеливи“ начини да горим калории извън фитнеса.

Горещ душ

Доказано е, че при горещ душ или вана, тялото ни гори много повече енергия, опитвайки се да поддържа нормалната си температура. За час в топла вода може да изгорите 130 калории.

Студена вода

Приемът на студена вода кара тялото да я затопли до телесна температура, което засилва метаболизма и ви кара да горите калории. 

Аромат на ванилия

Според изследователи, ароматът на ванилия потиска апетита и желанието за сладко. За да ограничите приема на сладки храни можете да изберете ароматизатор за дома или парфюм с нотка ванилия.

Домакинска работа

Колкото и неприятна да е домакинската работа, тя може да помогне в изгарянето на калории. 35-минутно чистене на банята ще ви осигури същото количество изгорени калории, както, ако сте прекарали това време на пътеката във фитнеса.

Зелен чай

Зеленият чай е пълен с антиоксиданти и съдържа кофеин и катехини, които задвижват метаболизма. Проучвания показват, че имате нужда от 3 до 5 чаши чай на ден, за да видите резултат от изгарянето на калории. 

Намаляване на отоплението

Също като пиенето на студена вода, престоя в студена стая може да предизвика изгаряне на калории. 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net