Не подценявайте червивите ябълки

19-08-2021

В края на лятото ябълките от новата реколта се появяват по рафтовете на магазините и привличат  погледите на купувачите.

Пресните ябълки не се препоръчват на хора с диагностицирани заболявания на панкреаса и червата, те могат да ядат тези плодове само, когато са изпечени, коментира Рима Мойсенко, кандидат на медицинските науки и диетолог.

„Ако говорим за здрав човек с нормална способност да храносмила, тогава червените, зелените и жълтите ябълки са полезни - особено киселите”, уточнява Мойсенко.

Райската ябълка помага за възстановяване след прекарани вирусни инфекции

Съдържанието на витамини и микроелементи в ябълките от всякакви сортове и цветове на кората е почти еднакво. Въпреки това, за да не се претоварва храносмилането, е по -добре да се ядат ябълки през първата половина на деня или като следобедна закуска.

Ябълките са полезни за мозъка

'През зимата и пролетта са достатъчни 100 грама ябълки. Сега, когато има възможност да си набавите пресни плодове, 300 грама са нормално количество, което можете да изядете и да подобрите здравето си', каза Мойсенко.

Само две минути спорт дневно подобряват паметта

Ябълковата кора съдържа много полезни вещества, включително антиоксиданти и фибри, ето защо не е необходимо да бъдат белени, достатъчно е да бъдат измити много добре.
В същото време съветът на лекаря е да не се изхвърлят ябълките, по които има следи от червей.

Може ли да са вредни прясно изцедени сокове?

'Ако ябълката е с червей, значи е с отлично качество и не е третирана с нитрати и пестициди. Не я хвърляйте- измийте я добре и почистете поразеното място с нож”., съветва тя.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net