Да се преборим с главоболието с природни средства

16-09-2019

B зaбъpзaнoтo eжeднeвиe, изпълнeнo c нaпpeжeниe ниe нe винaги oбpъщaмe внимaниe нa нaшeтo здpaвe. Глaвoбoлиeтo e нeщo, ?oeтo зacягa вcич?и xopa пo cвeтa, нeзaвиcимo oт paca, възpacт или пoл

Главоболието и мигрената могат да бъдат провокирани от различни механизми, повечето свързани с претоварване на нервната система, стрес, напрежение, проблеми, притеснения, дехидратация, липса на сън, лошо хранене.

Причини могат да възникнат още, но добрата новина е, че има билкови и натурални способи, които могат да облекчат много ефективно вашето главоболие. Кои са те?

Лавандула

Лавандулата е растение с прекрасен лечебен аромат. Той успокоява и тонизира. Неслучайно е част от огромен брой хранителни добавки и продукти за красота и релакс.
Лавандулата облекчава главоболието и намалява стреса. Можете да масажирате слепоочията си с етерично масло от лавандула и ще се убедите в неговите свойства.

Розмарин

В розмарина се съдържа активно вещество, наречено карвакрол, което има мощни противовъзпалителни свойства. То може да облекчи значително главоболието и дори мигренозните пристъпи.

Достатъчно е да намажете с няколко капки челото и слепоочията си с етерично масло от розмарин.

Джинджифил

Джинджифилът е един от най-добрите природни помощници. Той е ефикасен и при главоболие и мигрена. Етеричното масло или отварата от джинджифил с канела помага за намаляване на стреса и безпокойството. Заедно с тях се облекчава и главоболието, причинено от стреса.

Алойзия

Алойзията или още лимонова върбинка, е прекрасна билка, която много ефикасно намалява възпаленията в тъканите на главата, намалявайки главоболието. Тя е богата на витамини, най-вече витамин С, който доказано облекчава мигрената.

Лайка

Лайката има редица свойства, свързани с подобряване на здравословното състояние, в това число и облекчаване на главоболието. Възпаленията в тъканите, спазмите и плаващите болки от област в област върху черепа се повлияват много успешно при втриване на етерично масло от лайка или масаж с отвара от чудната билка.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net