5-те храни, които ще подобрят функциите на организма ви

23-03-2019

Каквото и да си говорим ние ежедневно затормозяваме нашия организъм с начина ни нa живот и хранене. Това дава отражение върху външния ни вид, здравето и тонуса.

Има обаче някои храни, които помагат за възстановяване на нормалния ритъм на живот и здраве.

Чесън - той спомага за активизирането на важни ензими, които спомагат за изчистването на токсините. Освен това има антиоксидантно действие и противогъбични свойства. Съдържанието на аргинин пък дава сила и живец на организма. Хапвайте по две скилидки чесън дневно.

Кафе - има важни свойства за понижаване на риска от чернодробни заболявания и действа за нормализиране на кръвното налягане. Кафето действа тонизиращо и ободряващо и може да бъде полезно само, ако се консумира в норма. Едно до две кафета дневно, като е препоръчително да ги пиете без добавки като мляко, захар или други подсладители.

Авокадо - Това е една от суперхраните, защото дава на организма голямо количество от необходимите мазнини, витамини и минерали. Филтрира вредните вещества и защитава клетките от увреждане. Авокадото е подходящо да се яде самостоятелно, в салата или в ястие.

Не забравяйте и авокадото в маската!

Куркума - Тази вълшебна подправка намалява количеството на свободните радикали и вредата от нестабилните молекули. Освен това куркумата действа като естествен детоксикатор и нормализира теглото като спомага за разграждането на излишните мазнини. Овкусявайте вашите ястие с куркума, за да ви е вкусно и да сте здрави.

Маска за лице с куркума за всяка кожа

Грейпфрут - Той спомага за отмиването на токсините от тялото и предпазва клетките. Високото съдържание на Витамин С, действа антибактериално и противогрипно. Този плод е подходящ и за домашни разкрасителни процедури за лице, коса и тяло. Пийте всеки ден по една чаша сок от грейпфрут или хапвайте в плодова салата.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2022 Tvoia.Net