Как да се справим с глада по време на диета

22-10-2021

Диетолози от САЩ отправиха препоръки как да се борим с пристъпите на глад по време на диета, съобщава сайтът „Eat This, Not That!” и БГНЕС.

Много хора, които се опитват да отслабнат, се изтощават с продължително гладуване, след което се нахвърлят върху мазни и сладки храни. „Хората допускат грешка, като се отказват от хранене. Най-добрият метод за борба с пристъпите на глад е да се яде регулярно и балансирано”, казват експертите.

Ако си внушавате, че онова, което ви се яде, е „вредно”, желанието ви към него ще се засилва.

Най-добре е понякога човек да си позволява малко „забранена” храна, за да не изглежда толкова привлекателна. Ако сте на диета, трябва непременно да закусите, при това с богати на протеини храни. Обилната закуска ще позволи ефективно да бъдат потиснати пристъпите на глад, които през деня често преминават в похапване на вредни храни като чипс и снаксове.

Може да се опитате да притъпите острото чувство на глад и с чай. Той помага да се успокои гладният стомах, а повишеното ниво на течности в организма намалява апетита.

Диетолозите съветват да се откажете от храни и напитки от магазини, които се рекламират като диетични и съдържат малко захар. Консумирайки продукти със заместители на захар, вие получавате по-малко калории, но изследванията показват, че те стават причина да се преяжда с други продукти. 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net