Коледни картички на кралица Елизабет Втора и принц Филип се предлагат на търг

11-12-2020

Набор от коледни картички, подписани и изпращани през годините от британската кралица Елизабет Втора и съпруга й принц Филип, се предлагат на търг, пише в. 'Дейли стар'.

Организаторите на аукциона от тръжна къща 'Роулис' в Или, Кембриджшър, очакват за всяка картичка да бъде платена сума до 200 лири.

Коледните послания, за които желаещите могат да наддават в събота, са изпращани ежегодно в периода между 1998 и 2018 г.

Празничната картичка от 2017 г., например, изобразява кралица Елизабет Втора, която дава банан на слон, докато тази от 2004 г. показва Нейно Величество и съпруга й принц Филип на среща с ветерани от десанта в Нормандия.

Някои от картичките изобразяват портрети на кралската двойка, докато на други кралицата и херцогът на Единбург позират пред коледната си елха.

На търга ще бъдат предложени и няколко коледни картички на принц Чарлз със синовете му Уилям и Хари.

Средствата от продажбата на картичките, предоставени от член на персонала в Сандрингам, ще бъдат дарени на хосписа Норфолк в Кингс Лин, на няколко километра от провинциалното имение на кралица Елизабет Втора.

Понастоящем Нейно Величество и съпругът й принц Филип изпращат около 750 коледни картички годишно.

Тази година, заради коронавирусната пандемия, 94-годишната кралица и 99-годишният й съпруг няма да посрещат по традиция членове на семейството в Сандрингам. Вместо това те ще прекарат Коледа в изолация в замъка Уиндзор.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2021 Tvoia.Net