Обвиняват Ким Карашиян, че е съсипала роклята на Мерлин Монро

15-06-2022

Почитател на Мерилин Монро твърди, че Ким Кардашиян е нанесла „непоправими щети“ на емблематичната рокля, която холивудската легенда носи на честването на 45-ия рожден ден на президента на САЩ Джон Ф. Кенеди. 

След редица перипети, Кардашиян облече тоалета на Мет Гала през май. Тогава риалити звездата обяви, че е отслабнала драстично, за да се побере в роклята. Първоначално тя получила отказ от музея, който притежава модната реликва. „Когато видях, че не ми става, направо се разплаках, защото знаех, че няма как да я дам на шивач за да я отпусне“, разказа Ким. След това успяла да убеди притежателите на роклята да й я дадат, като се подложила на стриктна диета. 

Роклята в телесен цвят с повече от 2500 ръчно пришити кристали е закупена на търг през 2016 г. от веригата музеи Ripley’s Believe It or Not за почти 5 милиона долара. Тя е проектирана от Жан Луис през далечната 1962 г. 

Скот Фотнър, колекционер, който се занимава с удостоверяване на сувенири и дрехи на Мерлин Монро, посетил музея след дефилето на Ким. Той направил снимки отблизо на роклята и въобще не се учудил, когато забелязал, че тъканта при закопчаването изглежда е увредена от разпъването по тялото на Кардашиян.

Също така по думите му има и липсващи кристалчета. 

Самата Ким сподели след Мет Гала, че е носила роклята на Мерлин Монро съвсем за кратко - по време на преминаването й на червения килим. Тя коментира, че има 'изключителен респект към тоалета и разбира значението му за американската история.“ „Никога не бих си помислила да седна или да вечерям с роклята. Затова ще си спестя и грима на тялото, който обикновено си слагам на светски събития', допълни звездата.

За самата вечеря Кардашиян се е преоблякла в реплика. 

Международният съвет на музеите коментира, че „исторически облекла не бива да е обличат от никого, независимо дали са известни фигури или обикновени хора“.

'Въпреки че роклята е собственост на частен колекционер', допълват те, 'тя трябва да се приема като принадлежаща на човечеството и артефактът да бъде запазен за бъдещите поколения.' 

Роклята е държана в среда с контролирана температура, откакто Ripley’s Believe It or Not я купуват през 2016 г. Тя не е била носена от никой друг, освен от Мерлин Монро и Кардашиян.

Към момента роклята е оценена финансово на около 5 млн. долара. Ким Кардашиян все още не е коментирала обвиненията към нея. 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net