Инстаграм обвини Мадона за разпространение на фалшиви новини

30-07-2020

Суперзвездата Мадона беше подложена на цензура в Инстаграм за разпространение на невярна информация за предполагаем лек за COVID-19, след като тя сподели фрагменти от видеоклип, ретуитван от Доналд Тръмп.

В публикацията си пред 15,4 милиона последователи Мадона твърди, че доказана ваксина е била налична от месеци, но се пазела в тайна, 'за да може богатите да забогатеят, а бедните и болните да станат по-болни'. Тя прикрепи видео на американската лекарка Стела Имануел, която хвали хидроксихлорохина като чудодеен коронавирусен лек. Различни клипове от речта на Имануел се разпространиха бързо в интернет през последните дни, въпреки че хидроксихлорохинът, антималарийно лекарство, според данните не се е оказал ефективен срещу COVID-19.

Мадона дари 1 млн. долара за намирането на лекарство за COVID-19

'Премахнахме това видео за отправяне на невярни твърдения относно лечения и методи за профилактика на COVID-19', заяви говорител на Фейсбук, който е собственик на Инстаграм, пред АФП.

„Хората, които реагираха, коментираха или споделиха това видео, ще видят съобщения, насочващи ги към авторитетна информация за вируса.“

За какво могат да ви намразят колегите

Публикацията на Мадона бе изтрита, но екранните графики показват, че тя преди това тя е маркирана „Фалшива информация - прегледана от независими проверяващи на фактите“.
Президентът Тръмп тази седмица туитва няколко клипа към своите 84 милиона последователи, преди туитовете да бъдат премахнати. Синът му Доналд Тръмп-младши бе временно блокиран от Туитър, след като също сподели части от видеото.

Коронавирусът вероятно се задържа върху замразени храни

'Никой няма нужда да бъде болен. Този вирус има лек - нарича се хидроксихлорохин', възкликва Имануил във видеото, застанала на стъпалата на Върховния съд във Вашингтон с лекари. Тя също се нахвърля срещу маските за лице и блокировките.

Мадона заяви, че през май е преболедувала коронавируса, който я е принудил да отложи концерти в Париж по-рано през годината.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net